SLOBODNA DOMOVINA ILI SMRTSLOBODNA DOMOVINA ILI SMRT

JEDAN LAZ I JEDAN KURD, DVA TURSKA REVOLUCIONARA

NAROD SRBIJE TREBA DA ZNA PRAVDU. U TURSKOJ IMA REVOLUCIONARA KOJI 

SE DECENIJAMA BORE PROTIV AMERIČKOG IMPERIJALIZMA

SAMO DVOJICA NJIH

BORCI SU DHKP/C-a


Sadik Mamati Selčuk Akgun


DATUM POGIBIJE: 4. jun 1999.

NAROD SRBIJE POZNAJE TURSKE LAKEJE AMERIKE.


Selčuk Akgun

Tačno je. U Turskoj ima 26 američkih baza. Sve vlade u Turskoj, donoseći odluke u korist Amerike, igrale su veliku ulogu u pokoljima naroda sveta. Upravo komadanje Jugoslavije kao da je bilo objava neprijateljstva narodima Srbije.

Međutim, u Turskoj ima i časnih revolucionara koji se bore protiv američkog imperijalizma, koji kažnjavaju agente CIA, koji vrše udare na američke baze. Ima boraca DHKP/C-a (Revolucionarna narodnooslobodilačka partija-front). Narodi Turske imaju časno antiimperijalističko opredeljenje. Kao što su narodi Srbije časno pružili otpor NATO agresiji, borci DHKP/C decenijama nose ponos otpora i borbe protiv američkog imperijalizma.
NEPRIJATELJSTVO MEĐU NARODIMA STVARAJU NACIONALIZAM I IMPERIJALIZAM. ŠTO JE VIŠE NEPRIJATELJSTVA MEĐU NARODIMA TO VIŠE IMPERIJALIZAM DOBIJA, A NARODI GUBE.


Sadik Mamati

Želimo da vam postavimo jedno pitanje. Zašto bi dva turska revolucionara, jedan po nacionalnosti Laz (Sadik Mamati) i jedan po nacionalnosti Kurd (Selčuk Akgun), pripadnici naroda među kojima turski nacionalizam seje međusobnu mržnju, u znak protesta protiv napada NATO-a na Jugoslaviju 4. juna 1999, jedan uz drugog, pištoljem i bacačem granata napali američki konzulat u Istanbulu? U njihovim mislima ne postoji ni nacija ni granica. Njihovi jedini neprijatelji su tlačitelji i imperijalisti. Njihovi su prijatelji i drugovi svi potlačeni narodi sveta. Dok ste vi 1999. godine pružali otpor američkoj agresiji, oni su taj otpor osetili u srcima i njemu su se odazvali.
UPOZNAJTE SADIKA MAMATIJA I SELČUKA AKGUNA I NEMOJTE IH ZABORAVITI

„Ima ih koji sebe nazivaju revolucionarima, a očekuju pomoć od imperijalizma. Mi ćemo na imperijalizam udariti. Srce mi je zaigralo... To znači da je za to takođe neophodna ljubav koju je Če osetio prema drugim ljudima i narodima“, 

Selčuk Akgun.

[blogger]

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.